امروزه در اکثر خانه ها برای کف پوش از سرامیک استفاده میکنند . اما استفاده از سرامیک معایبی دارد که گاهی مواقع مصرف کننده ها به آن واقف نیستند. هدف ما از نوشتن این مقاله، آگاهی دادن به شما در رابطه مزایای استفاده از سنگ به جای سرامیک است. بعد از خواندن این مقاله با آگاهی بیشتر در انتخاب سنگ یا سرامیک تصمیم بگیرید.
پیشنهاد ما، استفاده از سنگ است. در انتهای این مقاله این مطلب به شما ثابت خواهد شد.
سرامیک از خاک های مخصوص مانند کائولن و خاک سفال درست شده است و با پخته شدن و لعابی که روی آن ایجاد میکنند قابل مصرف در مکان های مختلف می باشد.
سرامیک در اکثر موارد به عنوان کف پوش استفاده میشود اما از جمله معایب آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم مقاومت در برابر ضربه
- کمیاب بودن تایل های مشابه
- عدم مقاومت در برابر خش
- سطح لغزنده
- جرم گیری سریع سرامیک
- نا متقارن شدن درز بین تایل ها
- مقاومت پایین سرامیک در برابر تغییرات آب وهوایی
- عایق نبودن
- بازتاب شدن بیش از حد نور
معایب استفاده از سرامیک
عدم مقاومت در برابر ضربه:
سرامیک در برابر ضربه مقاوم نیست و در صورت برخورد یک جسم محکم با آن میشکند و یا لب پر میشود. و خاک سرامیک از زیر قسمت لب پر شده مشخص میشود. بنابراین زیبایی و نمای خود را از دست می دهد.
کمیاب بودن تایل های مشابه :
در صورتی که یکی از سرامیک منزلتان دچار شکستگی شود؛ پیدا کردن تایل های مشابه سرامیک بسیار دشوار است و گاهی مجبور به تعویض کل سرامیک ها میشوید .
عدم مقاومت در برابر خش:
در اثر ضربه و ایجاد خش روی سطح سرامیک، باعث نمایان شدن رنگ خاک در زیر سطح لعاب میشود. اما در اثر ضربه و خش تغییری در ظاهر سنگ ایجاد نمیشود.
سطح لغزنده :
سرامیک سطحی بسیار صیقلی و لغزنده دارد. اما میتوان با ابزار زدن از شدت لغزندگی سطح سنگ کاست. از جمله کارهایی که میتوان برای جلوگیری از لغزندگی در سطوحی مانند کف پارکینگ یا به طور کلی مکان های پر رفت و آمد ایجاد کرد ، شیاردار کردن سنگ _ فلیم کردن سنگ _مضرس کردن است. شیار دار کردن ، شیار کردن ، همینطور که از نامش پیداست با ایجاد شیارهایی باعث میشود تا اصطکاک و چسبندگی سنگ بیشتر شود .
جرم گیری سریع سرامیک:
تمیز کردن سرامیک بسیار دشوار است زیرا جرم را به خود جذب می کند و برای نظافت نیاز است از شوینده های جرم گیر و اسیدی مثل جوهر نمک استفاده کرد.
برای تمیز کردن سنگ فقط کافی است از اب گرم استفاده شود . میتوان از سرکه و یا شوینده هایی با PH خنثی دارند نیز استفاده کرد.
نا متقارن شدن درز بین تایل ها:
برای کار کردن سرامیک های کف با ابعاد بزرگ، باید دقت زیادی به خرج داد زیرا درز بین سرامیک ها نا متقارن میشود. این از معایب سرامیک است . به اصطلاح میگویند (سرامیک تاب برمیدارد ) . اما سنگ در هر ابعادی که باشد این مشکل را ندارد و درز بین سنگ ها متقارن است.
مقاومت پایین سرامیک در برابر تغییرات آب و هوایی :
یکی از بزرگ ترین مزایا سنگ این است که در آب و هوای مختلف و متفاوت مقاومت بسیار بالایی دارد. اما کاشی و سرامیک به مقاومی سنگ نیست به همین دلیل در شهرهای شمالی و یا جنوبی در ساختمانها اغلب از سنگ استفاده شده است.
عایق نبودن :
سرامیک عایق حرارتی خوبی نیست و در فصل زمستان سرما را به خود جذب میکند . از همین رو مصرف انرژی در ساختمانهایی که از سرامیک استفاده میشود بیشتر است. اما سنگ برعکس سرامیک است، در فصل تابستان خاصیت خنکی دارد و در فصل زمستان گرمای محیط را به خود جذب میکند.
بازتاب شدن بیش از حد نور:
کاشی و سرامیک به دلیل لعاب زیادی که دارند باعث بازتاب شدن بیش از حد نور میشوند و در بعضی مواقع چشمان فرد از نور زیاد اذیت میشود. بازتاب نور در سنگ به صورتی است که محیط هایی که کم نور و کوچک هستند را تبدیل به محیطی روشن و دلباز میکند.
در صنعت ساختمان سازی علاوه بر سنگ طبیعی و کاشی و سرامیک متریال های دیگری نیز وجود دارند که برای کف از آنها استفاده می شود مانند Mdf ، سنگ مصنوعی ، چوب ، پارکت و…
که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. در این قسمت به بررسی مقایسه سنگ و کاشی و سرامیک پرداختیم. در مقاله مقایسه سنگ با ام دی اف، به مقایسه این دو متریال با هم می پردازیم. با مطالعه این مقاله ها و کسب اطلاعات در این زمینه می توانید با دید بازتر، به انتخاب متریال مورد نظرتان بپردازید.